Kippenrollator

De afgelopen week stond in het teken van het maken van een mobiel kippenhok. Waarom kippen en waarom mobiel? Natuurlijk worden we straks heel blij van elke dag een vers kippeneitje, en we zouden kippen kunnen houden om het vlees. Een extra reden om deze gezellige quinta-bewoners bij ons te hebben is dat zij de boel lekker onder poepen. Kippenuitwerpselen zijn namelijk rijk aan nitraat wat de bodem extra vruchtbaar maakt. Om de plek van ons toekomstige nieuwe akkertje te composteren laten we daar de kippen een tijdje scharrelen. Zo slaan  we drie vliegen in een klap: gezelligheid, eitjes en humus. Als bonus verwijderen de kippen alle ongewenste slakken, zij zijn er dol op. Nog meer voordeel dus! En als dan het moment daar is dat de kippen naar een nieuwe plek moeten verhuizen kunnen we de gehele ren met hok op wielen naar een verderop gelegen plek verplaatsen.

3 thoughts on “Kippenrollator

  1. Dat de kukelaars dan maar veel mogen leggen en poepen!
    Veel plezier en productiviteit van deze innovatieve rollator.
    groetend, Ruud en Gezien

  2. Erg praktisch, zo’n kippenmobiel. Jullie Quinta begint al aardig op een Animal Quinta te lijken. Wij zijn benieuwd naar de volgende uitbreiding…
    Groet, Thijs en Gerda

  3. Wat zien die kippetjes er lekker uit denken Serra en Ziggi!!!!!!….prachtig jullie nieuwe onderkomen voor de kippen. Gaat jullie vast heel veel plezier opleveren. Date: Tue, 21 Jan 2014 20:46:31 +0000 To: ellen.koppens@live.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s