Oud en Nieuw

We bedanken iedereen van harte voor de attenties en lieve wensen die we ontvingen rondom de verhuizing. Deze hebben ons gesterkt de afgelopen periode waarin nogal wat drukte op ons af kwam. Inmiddels zijn de spullen overgebracht en is het nieuwe huis grotendeels ingericht in gezelschap van vrienden die hebben geholpen orde te scheppen in de chaos.

photo (22)

Er zijn nog genoeg klussen om ons op te storten maar we herinneren elkaar eraan dat we daar de tijd voor kunnen nemen en dat dit project nooit af hoeft zijn! Toch is het verleidelijk en leuk om bezig te blijven. We leren hoe je actief stookt om de vloerverwarming dag en nacht te laten werken voor een constante temperatuur. Op de veranda ligt nu een hoge stapel kurkeiken hout die we afwisselend gebruiken met hout van het land. Het voelt heerlijk warm in huis.

photo 12

Onze aandacht ging vooral uit naar de verhuizing terwijl de olijven rijp aan de bomen hingen. Tussendoor is er een kleine eerste olijvenoogst binnen gehaald en werd een flinke portie ingelegd in zout. Over een maand of 3 kunnen we het resultaat hiervan  proeven.

photo (21)

photo (28)

photo 2De nieuwe pup Serra en onze Ziggi zijn inmiddels aardig aan elkaar gewend. Het eindeloze ruwe stoeien van Serra is soms wat teveel voor ons oudje maar we hebben Ziggi nog nooit zo zien rollebollen en buitelen, het maakt haar alert en energiek.

photo 4

Het leggen van de houten vloer op de bovenverdieping had nog een staartje. Door de grote schommelingen in luchtvochtigheid is het hout enorm gaan uitzetten, zo erg dat hij op diverse plaatsen compleet bol stond en je er niet meer over kon lopen. Dus het enige wat erop zat was om over de gehele verdieping langs de zijkanten alle plinten los te halen en de buitenste planken opnieuw te zagen en terug te leggen. Een naar karwei maar wel met direct resultaat. De vloer ligt er gelukkig weer strak in en de kamers hebben we weer opnieuw kunnen inruimen.

Een begin is ook gemaakt aan het herstel van de oude vervallen stalletjes. We gaan ze straks gebruiken voor het houden van kippen en hangbuikzwijntjes. Midden januari gaan we met de buurman samen naar de beestenmarkt eens kijken of we al iets naar onze keuze kunnen vinden….

photo 3

De kerst was voor ons een moment van rust. We hebben knus bij de haard gezeten en in de fijne eetkeuken is het eerste kerstdiner bereid. Tot en met Nieuwjaar vergezellen de kinderen ons, we genieten intens van elkaar. Het jaar 2013 is bijna ten einde. Voor ons was het een heel bijzonder jaar waarin enorm veel gebeurd is in alle opzichten. De foto’s die precies een jaar geleden werden genomen van de plek waar we nu wonen geven een bijna ongelofelijk contrast met de huidige toestand. Met gezamenlijke inzet is dit allemaal tot stand gekomen. We zijn heel dankbaar voor het mooie resultaat dat uitnodigt om dit droom project verder te ontwikkelen. Het nieuwe jaar zal ongetwijfeld weer kansen en mogelijkheden bieden voor iedereen. We wensen jullie allen veel inspiratie, kracht en een goede gezondheid voor 2014!

Liefs, Rob & Liesbeth

Man at work (november 2012 en december 2013), zoek de verschillen…

6 thoughts on “Oud en Nieuw

 1. Hi Rob & Liesbeth,
  Wat een leuke update weer; fijn om te lezen dat het jullie zo goed gaat in Portugal. Het ziet er ook allemaal geweldig uit! Wij wensen jullie een hele fijne jaarwisseling en een geweldig 2014 toe!
  Groeten,
  Yvonne & Marco

 2. Beste Rob en Liesbeth,

  Enorm leuk te horen dat het jullie zo goed gaat , super ! Petje af voor al jullie inspanningen, drive , creativiteit en positief denken want dat was zeker nodig om zo’n enorme klus te klaren maar het resultaat mag er zijn !

  Aimée en ik hopen jullie in 2014 echt te bezoeken en met eigen ogen aanschouwen wat jullie allemaal aan werk hebben verzet , intussen wensen wij jullie , de kinderen en aanhang een bijzonder voorspoedig en vooral gezond 2014 .

  Veel goeds en tot het volgend jaar.

  Warm regards

  Aimée en Gerard

  Ps. Groetjes van het Golfje dat geniet van haar (tijdelijke ?) rust in Waalre.

 3. Beste Rob, Liesbeth en kinderen,
  Fijn te lezen en te zien dat jullie goed zijn ingehuisd en al een mooi Kerstfeest samen hebben kunnen vieren in de quinta, ziet er idd allemaal prachtig uit op de foto’s.
  En nu hopelijk een hele fijne en mooie jaarwisseling erachteraan…..
  Knap wat jullie hebben gedaan en bereikt in 2013, dat maakt nieuwsgierig naar wat er in 2014 nog weer wordt gerealiseerd.
  Ik heb ff de verschillen gezocht op de twee laatste foto’s Rob, ze zijn ontelbaar!
  Het ga jullie allen goed, we hopen jullie in 2014 te komen opzoeken,
  lieve groeten van Gezien en Ruud

 4. Rob en Liesbeth,
  Heerlijk te zien en te lezen dat jullie het goed stellen in de nieuwe stek!
  Idd het project zal nooit “af” zijn maar dat is nu juist het leuke er aan!
  Beste wensen voor 2014 …gezond en…. om het met een typisch Vlaams woord te zeggen veel “goesting” om er tegen aan te gaan!!!
  Frank en Solange

 5. Hoi Rob en Liesbeth en Diana,
  Wat leuk om te leZen hoe het met jullie gaat. Geniet nog van het oude jaar. En vur straks unne gooie roetch!
  Mariette en Henk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s