Filmpje en quiche recept

Natuurlijk Quiche

Quiche is een hartige open taart van korstdeeg gevuld met diverse groenten/vlees/vis ingredienten overgoten met een custard van ei/room/kaas. Mijn variatie vandaag is een korstdeeg van biologische volkoren meel, gevuld met groenten en kruiden uit de tuin met een ei/kokosmelk custard.

De hoofd groenten zijn groene bladgroenten: paksoi en wilde spinazie die in een sautee van knoflook, ui, paprika, cherry tomaatjes, voorgestoofd worden in een pan op het vuur. Estragon en currykruiden zijn op het laatste moment toegevoegd. Het deeg bestaat uit 250 gr volkoren biologisch meel, 125 ml koud water, 60 ml olijfolie, een eigeel en theelepel zout. Goed mengen en kneden voordat je de deegbal een half uurtje in de koelkast laat rusten. De custard heb ik gemaakt van drie verse kippeneieren en 8 lepels kokosroom en wat zout. Kokosroom maakt het gerecht minder zwaar en vet dan wanneer je kaas en koemelk room gebruikt. Je kan varieren naar eigen smaak. 

Oven op 200 graden, baktijd ongeveer 35-45 minuten.
Tips: 
Zorg dat de vulling niet te nat is, laat het vulmengsel goed uitlekken voordat je het in de bekleedde vorm giet.

De volgende keer zou ik pijnboompitjes of walnoten toevoegen als topping.

Bijzondere groente: wilde spinazie oftewel Lambs Quarter, een snel groeiend eetbaar (on)kruid. Het bevat weinig water en is daarom rijk van smaak, je proeft echt spinazie! Het zit vol vitaminen en mineralen en heeft een medicinale werking. Deze wilde spinazie groeit waarschijnlijk niet in Nederland dus de meest gangbare gewone spinazie lijkt ook prima als vervanger.
Een foto van het proces en resultaat komen later!


2 thoughts on “Filmpje en quiche recept

  1. Hallo Liesbeth,

    Dank voor je recept! Ziet er heerlijk uit! Zou leuk zijn als we elkaar weer eens zouden kunnen ontmoeten. Wij zijn een groot deel van de maand september in Frankrijk . Hartelijke groeten,

    Yvonne

    Verstuurd vanaf mijn iPad

  2. Lambs quarter heet in het Nederlands melganzevoet en groeit in Nederland weelderig “onkruid” (-;
    Groet, Nathalie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s