Keep it cool!

Wie ooit een bouw- of verbouwervaring heeft gehad zal kunnen beamen dat je maar beter je hoofd koel kunt houden in dit proces. Onder de warme Portugese zon kan dat een extra uitdaging zijn. Het nalopen, overdenken en visualiseren van de gemaakte plannen is intens ondanks de uitstekende architectonische tekeningen die op tafel liggen. Er zijn ook onvoorziene verrassingen ontstaan in de constructie die de verbouwing van een oude boerderij als deze met zich mee brengt. De plannen worden daarom regelmatig aangepast en dan is het een uitdaging om een heldere communicatie tussen alle betrokkenen te blijven voeren. Dat is echt belangrijk als het proces ingewikkeld wordt.

Gelukkig heeft iedereen, de architect/projectleider, de aannemer, de diverse uitvoerders, en wij zelf, hetzelfde doel: goed samenwerken om tot een mooi eindresultaat te komen. En dat gaat lukken. De ruwbouw is bijna afgerond met een prachtige keuken en buitenkeuken waar vroeger het stalletje stond.

photo

photoHet stucen van de binnenmuren staat voor de komende 2 weken op het programma en de ramen en deuren zijn in de maak. Als straks de dakpannen liggen en de terra cotta vloer gelegd is, begint het er op te lijken. Aan het eind van de zomervakantie denken we zelf met de houten vloer en schilderwerk aan de slag te kunnen. Voor wie het leuk vindt om een handje mee te helpen………we zijn heel blij met extra hulp.

Om dicht bij de bouw te zijn vertoeven we nu regelmatig in onze mooie safaritent die we hebben opgezet op het land. Het was even flink aanpakken met z’n 3en om de houten vloer keurig op maat te timmeren en het zware tentdoek omhoog te hijsen, maar het is gelukt, met dank aan Nelly onze dierbare vriendin.

IMG_2167

De gemengde bloemenzaadjes die begin april de grond in gingen zijn grotendeels tevoorschijn gekomen. Hier is ons zonnetje aan huis…

photo

4 thoughts on “Keep it cool!

  1. Wat een schitterend project. En wat jammer dat Portugal zo ver weg is vanuit Thailand………

  2. Nico zegt:

    Positief jaloers op jullie ” eigen handen ” . Heerlijk om het samen vorm te geven. Het gaat zo goed voelen als jullie straks genieten op land en in huis. Hoop zo nu en dan mee te mogen werken en genieten. Morgen de eerste plannen maken!!

  3. We begrijpen perfect wat jullie bedoelen met “het hoofd koel houden” bij verbouwingen. Alleen was ons project 35j geleden wel iets kleinschaliger. Het wordt dus ook voor jullie echt genieten als je kan terugkijken op al die inspanningen…en het resultaat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s