Stroomversnelling

Het wordt weer tijd voor een berichtje over de gebeurtenissen op de quinta, er is veel bedrijvigheid en het schiet lekker op. Veel helpende handen maakten het werk lichter en vooral gezelliger, met dank aan vrienden en familie. Er zijn alfarobes (johannesbrood peulen) geoogst, maar liefst 9 zakken vol die deze week door “een mannetje” opgehaald worden. We wachten in spanning af wat het gewicht en de prijs daarvan is. Ook zijn er 2 akkertjes aangelegd voor plantjes en zaaigoed van een aantal wintergroenten. En een begin is gemaakt met de structuur van het “Blote Voeten Pad”, daarover een volgende keer meer……(huh? wat is dat???).

Verder zijn er binnen vooral veel uren geschilderd met een heuse ouderwetse kwast. Te beginnen met een eerste laag primer (caseïne) en daarna drie lagen witte leemverf. We hebben heel wat meters gemaakt maar uiteindelijk ook de professionele hulptroepen ingeschakeld vanwege het grote karwei.

Ondertussen is ook de terra cotta vloer gelegd. We hebben gekozen voor deze bekende vloertegel uit de streek.  De tegels zijn op maat gemaakt in een eenvoudig lokaal fabriekje waar ze nog steeds het traditionele productieproces hanteren.

IMG_2009

De komende weken wordt er volop verder gewerkt aan de afwerking van het huis zodat het voor de winter klaar is. Alle ontwikkelingen volgen elkaar op in een stroomversnelling, en het zal niet meer lang duren voor we ons nieuw stekje bewonen!

One thought on “Stroomversnelling

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s